Responsive design

Het toenemend gebruik van mobiele apparaten en tablets heeft ervoor gezorgd dat mensen in een steeds groter scala aan schermformaten een website bezoeken. Een responsive design zorgt voor een optimale ervaring voor elke gebruiker door het ontwerp van de website mee te laten schalen met de afmetingen van het scherm van de gebruiker. Teksten, plaatjes, video’s en de opmaak van de website worden automatisch verbogen naar de venstergrootte van het apparaat.

Voordelen responsive design

Een responsive design heeft verschillende voordelen:

  • Optimale gebruikservaring. Dit is waar het allemaal om draait bij een responsive design. Doordat de resolutie van de website aangepast wordt aan het apparaat van de gebruiker is de website geschikt voor elk apparaat. Dit heeft een positieve invloed op het websitegedrag en eventuele conversiepercentage.
  • Eén URL-structuur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een mobiele website behoudt het responsive webdesign de oorspronkelijke URL-structuur. Dit is niet alleen gemakkelijker analyseren maar maakt het voor gebruikers ook eenvoudiger inhoud te gebruiken en te delen. Daarnaast helpt één URL-structuur het Google algoritmen bij het toewijzen van indexeringseigenschappen.
  • Snellere laadtijd. Gebruikers hoeven niet worden omgeleid naar een andere weergave, wat een positieve invloed heeft op de laadtijd. Niet onbelangrijk: de snelheid van een website heeft een grote invloed op het websitegedrag. Zo is bijvoorbeeld uit verschillende onderzoeken gebleken dat een trage webshop grote gevolgen kan hebben voor het conversiepercentage

Nadelen responsive design

  • Laadtijd. Hoewel gebruikers niet hoeven te worden omgeleid kan een responsive design een nadeel zijn voor de laadtijd. Dit komt omdat een mobiele gebruiker de hele website in moet laden en dus ook bijvoorbeeld grote afbeeldingen. Het is dan ook noodzakelijk de website performance te optimaliseren.
  • Kosten. Vanwege de complexiteit is een responsive design prijzig in vergelijking met andere opties. Een responsive design moet dan ook met name gezien worden als een investering voor nu en in de toekomst.

Advies nodig over uw webshop marketing? Neem dan gerust contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl