SEA

Wat is SEA?

SEA is de afkorting voor Search Engine Advertising: adverteren in de zoekmachine. Tegen betaling kun je middels SEA advertenties laten plaatsen boven, onder en naast de organisch verkregen zoekresultaten in een zoekmachine. SEA advertenties zijn gericht om zoekwoorden, ingevuld bij zoekmachines, te matchen met het zoekwoord opgegeven door het bedrijf. Het inzetten van deze advertenties kan meerdere doelen hebben. Zo kun je met deze advertenties de bekendheid van een merk of dienst vergroten, bezoekers naar een webpagina leiden, een product verkopen of leads genereren.

Hoe werkt het?

Met SEA kun je tegen betaling je advertentie vertonen in een zoekmachine. Zo kun je via Google Adwords adverteren, waarbij je advertentie boven of rechts naast de organische zoekresultaten wordt vertoond. Google Adwords werkt middels het cost per click (CPC), cost per mille (CPM) of cost per acquisition (CPA) systeem. De CPC-methode is hierbij de meest gebruikelijke. Je betaalt dan voor je advertentie zodra er op geklikt wordt. Van tevoren stel je een maximum CPC-bod vast: het maximale bedrag dat je wilt betalen aan een klik op je advertentie. De werkelijke kosten per klik (werkelijke CPC) is het bedrag dat je uiteindelijk betaalt voor een klik op je advertentie. Dit kan per advertentieweergave verschillen. De werkelijke CPC die je betaalt, zijn namelijk afhankelijk van de populariteit van een zoekwoord en de kwaliteitsscore van je advertentie. De kwaliteitsscore wordt hierbij bepaald door de relevantie van je zoektermen, advertenties en bestemmingspagina's. Hoe hoger en dus beter je kwaliteitsscore, des te lager worden de kosten per klik. Daarnaast zal een minder populair zoekwoord ook vaak een lagere CPC met zich meebrengen. Om te voorkomen dat onbewust hoge kosten in rekening worden gebracht voor je advertenties, is het mogelijk om een maximaal budget per dag in te stellen. Wanneer dit dagbudget bereikt is zullen je advertenties die dag niet meer vertoond worden bij het door jou gekozen zoekwoord. De volgende dag worden jouw advertenties wel weer gewoon getoond. Wil je je advertenties alleen op specifieke tijdstippen van een dag vertonen en alleen daaraan je budget besteden? Dan kun je dit instellen bij het aanmaken van je advertenties en dan worden deze alleen vertoond op de door jouw gekozen tijdstippen.

Belang van SEA

Door de enorme groei van (mobiel) internet worden zoekmachines meer gebruikt dan voorheen. Niet alleen via een vaste computer struinen mensen het internet af, op zoek naar datgene waar ze naar opzoek zijn. Tegenwoordig kan iedereen overal gebruikmaken van het internet via hun mobiel, tablet, laptop, televisie, pc en noem zo maar op. Mensen hebben continu de mogelijkheid een zoekopdracht uit te voeren en in contact te komen met jouw advertentie of webpagina. Dit maakt het voor adverteerders daarom extra interessant om SEA toe te passen. Wil jij SEA inzetten met behulp van een professioneel team of andere online marketing diensten toepassen? Neem dan gerust contact met ons op.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl