SEF URL (Zoekmachinevriendelijke URL)

Een SEF URL, of vrij vertaald een zoekmachinevriendelijke URL, is een URL die goed is opgebouwd voor zoekmachines. Een SEF URL speelt mee in de ranking van de betreffende pagina. Er zijn verschillende aspecten die bijdragen aan de vriendelijkheid van een URL.

Voorbeeld SEF URL

Wanneer we bij bijvoorbeeld Wehkamp op zoek gaan naar t-shirts voor heren ontstaat via een filterpagina de volgende URL: http://www.wehkamp.nl/herenmode/t-shirts-polo/C22_2B8/#&&KW8=&M=&ML=&KW6=&F=1_2_19_4_17_&KW1=45647&SM=0&PRmax=100&PRmin=5&KW4=_&MK=&KW9= Duidelijk is dat dit geen goede URL is. Bij voorkeur ziet deze er zo uit: http://www.wehkamp.nl/herenmode/t-shirts

SEF URL creëren

Bovenstaand voorbeeld spreekt voor zich. Om een SEF URL te creëren zijn de volgende aspecten van belang: Zoekwoord in de URL Hoewel het effect van zoekwoorden in de URL aan het afnemen is, zijn zoekwoorden in de URL nog steeds belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld gevonden wilt worden op t-shirts dien je dit woord in de URL mee te nemen. URL zo kort mogelijk Zoekmachines zien woorden verderop in de URL als minder belangrijk dan aan het begin. Om deze reden is het aan te bevelen URLs altijd zo kort mogelijk te houden. Ook voor een gebruiker is het dan makkelijker om direct naar een pagina te gaan. Gebruik koppeltekens tussen woorden Wanneer je op één pagina bijvoorbeeld t-shirts en polo’s wilt laten zien is het gebruik van koppeltekens aan te bevelen boven een underscore. In dat geval zien zoekmachines het als 2 woorden.

SEF URLs in Magento

Je kunt SEF URLs creëren in je CMS. In Magento doe je dit door via de configuratie onder systeem te klikken op web onder het tabblad algemeen. Vervolgens kun je onder het kopje ‘zoekmachine-optimalisatie (SEO) ‘gebruik webserver-rewrites aanzetten. Op deze manier zullen nieuwe URLs zoekmachinevriendelijk zijn.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl