Sitelinks

Één van de meest gebruikte extensies voor Google AdWords campagnes zijn sitelinks. Dit zijn de ‘extra’ links die soms te zien onder een advertentie bij een zoekopdracht. Met een standaard advertentie heeft men slechts de mogelijkheid om op 'één link te klikken van je advertentie, voeg je sitelinks toe dan kan op meerdere links geklikt worden.

Voor een klik op een sitelink gelden dezelfde kosten als een klik op de zichtbare URL. In onderstaand voorbeeld zijn 6 uitgebreide sitelinks weergegeven voor een advertentie van Evoworks over online marketing. De sitelinks zijn in dit geval 'ons team' en 'onze werkwijze'.

Aanmaken van sitelinks

Waar Google in de organische resultaten automatisch sitelinks genereert, kunnen de extra links in AdWords zelf bepaald worden. Sitelinks voeg je toe door in Google AdWords naar het tabblad advertentie-extensies te gaan. Klik vervolgens op 'een nieuwe sitelink toevoegen'. Hier kunnen 10 extra links toegevoegd worden, waarbij er rekening mee gehouden moet worden dat elke sitelink naar een andere URL verwijst. Google laat maximaal 4 sitelinks ook daadwerkelijk zien in de zoekresultaten.

Waarom sitelinks gebruiken

Sitelinks kunnen handig zijn om de gebruiker direct de gewenste pagina te laten navigeren. Wordt er door een gebruiker van Google bijvoorbeeld gezocht op ‘schoenen’, dan kan met extra links als ‘damesschoenen’ en ‘herenschoenen’ de gebruiker hier direct naar toe gaan. Net als veel andere extensies worden sitelinks pas weergegeven wanneer de advertentie in de top 3 staat en wanneer de kwaliteitsscores van de zoekwoorden hoog genoeg zijn. Het is ook mogelijk om beschrijvingen aan sitelinks toe te voegen. Je hebt 2 (korte) lijnen waarop je dit kunt doen. Hoewel ze nog zelden worden vertoond is het aan te bevelen hier gebruik van te maken. Worden de beschrijvingen wel vertoond dan valt je advertentie extra op. Een andere reden waarom je sitelinks in zou kunnen zetten is dat advertenties dan meer ruimte in beslag nemen en daarmee opvallender zijn. Dit verhoogt weer de CTR-rate van de advertentie.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl