Targeting

Targeting is een veel voorkomend marketingbegrip. Bij bijvoorbeeld de targeting van een reclame-uiting of een AdWords advertentie, wordt deze boodschap gericht aan een bepaalde doelgroep. Hierbij is je doelgroep de targeting. Op deze manier kan het advertentiebudget van de aanbieder zo gericht mogelijk worden besteed. Omdat je getargete publiek potentieel geïnteresseerde kopers zijn, is de kans op conversie groter bij een goede targeting. Dit zal een goede invloed hebben op het rendement van een campagne. Enkele voorbeelden van soorten targeting zijn:

Audience targeting

Deze manier van targeting is gericht op socio-demografische kenmerken en het gedrag van de doelgroep, op deze manier is een relevante doelgroep te bereiken. In principe wordt een doelgroep bereikt die interesses heeft die relevant zijn voor jouw website of webshop.

Locatie targeting

Op deze manier wordt een bepaalde doelgroep bereikt die in een bepaalde regio, stad of zelfs land woont. Denk bijvoorbeeld aan een slager in een dorp. Deze slager wil met zijn advertenties geen personen bereiken die op 100 kilometer afstand wonen van zijn winkel. De slager kan een locatietargeting toepassen voor een bepaald aantal kilometers rond zijn winkel.

Retargeting

Retargeting is een vorm van remarketing. Deze manier van targeting is interesant omdat de doelgroep die je op deze manier target, al interesse heeft getoond in je website of zelfs product. Dit brengt zeer relevante traffic naar je website.

Contextual targeting

Bij contextual targetinng wordt rekening gehouden met de website waarop bijvoorbeeld je display advertentie komt te staan. De adverteerder kan instellen in welke categorie de advertentie valt en op welk soort websites ze graag willen staan. Op deze manier is de advertentie gerelateerd aan de website waar deze op komt te staan.

Demografische kenmerken

Een targeting kan ook worden gericht op de demografische kenmerken van een doelgroep, zo kunnen bijvoorbeeld geslacht, leeftijd en sociale klasse worden ingesteld. Vaak worden de gegevens ingesteld op profieltypen en niet op persoonlijk niveau. De gegevens voor de bovenstaande typen targeting kunnen uit verschillende bronnen afkomstig zijn. Zo kunnen de gegevens voor de locatie targeting uit het ip adres van een persoon gehaald worden.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl