Up-selling

Up-selling is een verkooptechniek waarbij je een duurdere variant probeert te verkopen, van een specifiek product, dan waar de klant naar op zoek is. Bijvoorbeeld wanneer een klant een product wil kopen, probeert je hem een duurder product te verkopen dan dat de klant in eerste instant van plan was te kopen. Deze variant heeft dan misschien meer geheugen of is sneller dan het product dat de klant in eerste instantie op het oog had. Up-selling betekent iets verkopen dat waardevoller of wenselijker is voor de koper dan de origineel geplande aankoop. Je probeert als verkoper het maximale uit de verkoop te halen en de meeste omzet te genereren.

Up-selling realiseren

Een manier om up-selling te realiseren is door het aanbieden van gratis verzending boven een bepaald bedrag. Hierdoor push je de klanten als ware om boven het desbetreffende bedrag te kopen zodat ze geen verzendkosten hoeven te betalen. Deze gratis verzending is voor consumenten vaak een stimulans om een duurder product aan te schaffen(up sell) of er iets extra's bij te kopen om de verzendkosten te ontlopen (cross sell).

Een ander alternatief is door duurdere varianten te tonen die tijdelijke kortingen hebben. Consumenten zijn gevoelig voor kortingen, wanneer zij een duurdere variant met korting voorbij zien komen zijn ze vaak geneigd om deze aan te schaffen. De meeste consumenten proberen zo weinig mogelijk te betalen voor een zo goed mogelijk product, en door deze methode hebben zij dat gerealiseerd.

Het verschil tussen up selling en cross selling

Het verschil tussen up selling en cross selling is dat je bij up selling een duurdere variant probeert te verkopen van dezelfde productcategorie, bij cross selling probeer je accessoires of passende producten er bij te verkopen. Bij up selling kan de kleur van het product bijvoorbeeld anders zijn of het product heeft meer vermogen. Bij cross selling verkoop je naast een mobiele telefoon bijvoorbeeld ook beschermproducten of sluit je er een verzekering bij af. Geen tijd voor je online marketing? Neem dan contact met ons op!

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl