Widgets

Een widget is een kleine applicatie die kan worden gebruikt op websites. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kalender of een widget die de weersverwachting toont. De knop voor het delen van een bericht op sociale media wordt ook een widget genoemd, deze kun je tevens vinden onder dit bericht. Widgets geven toegang tot bepaalde informatie of ze voeren eenvoudige taken uit. Ze hebben een toegevoegde waarde voor de gebruiksvriendelijkheid van je website en bepaalde widgets (zoals social media buttons) zorgen voor meer naamsbekendheid van je website.

Widgets op smartphones

Een widget zou ook gedefinieerd kunnen worden als een grafische bouwsteen waaruit een gebruikersomgeving is opgebouwd, inclusief menu's, formulieren en knoppen. Widgets kun je ook vinden op je mobiele telefoon en tablet, namelijk in je besturingssysteem of applicaties, maar ook in computerprogramma's. Bij je mobiele telefoon of tablet is dit bijvoorbeeld een klok of de weersverwachting op je startscherm.

Verschillen tussen apps en widgets

Verwar een widget niet met een app. Apps en widgets zijn namelijk twee termen voor toepassingen voor je smartphone die enige overlap hebben maar ook vaak door elkaar worden gebruikt. App is de afkorting van applicatie, wat een ander woord is voor een toepassing. Deze toepassingen kun je installeren op je smartphone of tablet en na installatie kun je deze app draaien. Voorbeelden van apps zijn: WhatsApp of Candy Crush. Een widget is - zoals hierboven al is omschreven - een mini-webapplicatie. Een widget is te vergelijken met een snelkoppeling op je computer naar een website.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl