Zoekmachine adverteren

Naast zoekmachine optimalisatie bestaat er ook zoekmachine adverteren. Zoekmachine adverteren is het inkopen van advertentieruimte boven de organische zoekresultaten. Je rekent af per klik op jouw advertentie. Zoekmachine adverteren wordt ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd.

Voordelen van zoekmachine adverteren

Een groot voordeel van zoekmachine adverteren is dat je snel bovenaan de zoekresultaten kunt verschijnen. De bovenste 3 resultaten in zoekmachines bestaan over het algemeen uit advertenties. Ook zijn er advertenties te vinden aan de rechterzijde van de zoekresultaten en in sommige gevallen onderaan de zoekresultaten op een pagina. De overige zoekresultaten komen van zoekmachine optimalisatie, deze worden organische zoekresultaten genoemd. Organische zoekresultaten kosten over het algemeen veel tijd om op de gewenste plek te ranken. Bij zoekmachine adverteren gaat dit een stuk gemakkelijk, hoe dat in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd.

Google AdWords

De meest gebruikte tool voor zoekmachine adverteren is Google AdWords, een advertentieprogramma van Google. Hiermee kunnen advertenties worden opgezet, zoekwoorden worden toegevoegd, advertentie extensies worden toegevoegd, (specifieke) targeting worden ingesteld en een bod worden geplaatst per zoekwoord. De kosten per klik zijn sterk afhankelijk van de concurrentie. Zijn er veel adverteerders aanwezig voor een bepaald zoekwoord, dan zullen de kosten voor het zoekwoord hoger liggen. De ranking binnen de zoekmachine is bij zoekmachine adverteren afhankelijk van het bod per zoekwoord en het dagbudget voor adverteren. Zoekmachine adverteren kan onder andere ingezet worden om de omzet van uw webshop te verhogen, meer naamsbekendheid te genereren voor je site en voor retentie marketing.

job-image
Dynamisch commissiemodel
11 May 2016
Read More
job-image
Cookietijd
04 May 2016
Read More
job-image
Widgets
27 April 2016
Read More

Newsletter

Questions? Reach out to us!

+31 85 2100 818 info@evoworks.nl